Blagojević: Zaštitimo lice Beograda

DSS
05. Jul 2022.
Blagojević: Zaštitimo lice Beograda

Rušenjem hotela „Dom“, koji se nalazi u ulici Kralja Milutina u Beogradu, sadašnja vlast je potvrdila ono na šta je Novi DSS već ukazivao, a to je da bez obzira na to što je aktuelna vlast na čelo grada postavila nove ljude oni će i dalje predstavljati samo kontinuitet loše politike koja se sprovodi u našem glavnom gradu već godinama unazad

Rušenjem jednog ovakovog zdanja, koje potiče iz 1929. godine i koje predstavlja simbol i lice samoga grada, pod izgovorom isteka njegove privremene zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture, postavlja se pitanje kakav je to odnos ove vlasti prema kulturnom i istorijskom nasleđu Beograda i da li je zarad investitora i krupnog kapitala spremna da celokupan urbanizam podredi njima a ne interesima svih građana.

Apelujemo na vlast da spreči urbanističko devastiranje Beograda i da se posveti očuvanju njegovih ambijentalnih celina. Takođe, neophodno je i da se preispita i produži privremena zaštita svim spomenicima kulture, kojima je ona pri isteku, kako bi na taj način sprečili da se situacija kao što je ova ponovi.

Novi DSS info

5.7.2022.