Licemerne optužbe predsednice tzv. Kosova na račun generala Delića

NADA
05. Avgust 2022.
Licemerne optužbe predsednice tzv. Kosova na račun generala Delića

Srpska koalcijija NADA koju čini Novi DSS, POKS, Patriotski pokret "Nema nazad - iza je Srbija" generala Božidara Delića osuđuje pokušaj obmane predsednice secesionista sa Kosova, Vjose Osmani koja je osudila izbor generala Delića za potpredsednika Skupštine Srbije navodeći da je masakrirao hiljade građana Kosova.

„General Božidar Delić je branio i odbranio srpski narod na Kosovu i Metohiji i da nije bilo njega i njegove herojske 549 motorizovane brigade Vojske Jugoslavije srpski narod bi bio masakriran. U pitanju je još pokušaj zamene teza albanskih političara, jer su Srbi ti nad kojima se vrišilo etničko čišćenje. Najbolji dokaz je to, da danas, posle dve decenije od završetka sukoba nema Srba u gradovima na Kosovu i Metohiji u kojima su vekovima živeli.“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik Novog DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„Komandanti terorističke OVK od kojih su mnogi osumnjičeni za ratne zločine pred Haškim tribunalom, bili su na najvišim funkcijama u secesionističkom Kosovu od 1999. godine do danas. General Božidar Delić bio je oficir regularne vojske koja je branila sopstvenu državu od napada terorista i agresije NATO i zaslužio je potpredsedniko mesto u skupštini. On je simbol otpora i borbe protiv albanskog ekstremizma i secesionizma i zbog toga je i trn u oku predstavnicima albanaca sa Kosova“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojisav Mihailović.