Jovanović: Apsolutno sam protiv ludila zvanog parada ponosa

31. Avgust 2022.
Jovanović: Apsolutno sam protiv ludila zvanog parada ponosa

Ko šta radi u svoja četiri zida je privatna stvar, paradiranje nije privatna stvar. Nametanjem jedne ideologije sada predstavlja izgovor za toleranciju, pa onda idu zahtevi za istopolnim brakovima, pa usvajanje dece za istopolne parove što je potpuna razgradnja koncepta porodice, prirodnog poretka.

Time se zapravo dovodi do toga da se negira krvno srodstvo, kao proizvod zapadne neoliberalne merkantilistčke civilizacije, a to je individualizam. Nemam prava da ako ne mogu da imam dete, zato što sam zdrav, ali sam homoseksualac, pa mi priroda to ne da, mi se volimo ali to ne možemo, pa ću sada od društva da tražim kao manjina da mi da pravo na dete da mogu da usvajam. O čemu mi pričamo? Koje društvo počiva na takvoj tiraniji manjine, pri tom manjina koja obesmišljava i razgrađuje civilizacijske modele društva, krvno srodstvo.

Pri tom, nemam problem kada neki homoseksualni par živi zajedno pa se ovom drugom nešto desi, da ovaj drugi partner može da nasledi, ali se taj problem ne rešava tako što se ne izmišlja nova kategorija istopolne zajednice, jer onog momenta kada se napravi ta kategorija, vezivaće se sve veća i veća prava, već se to rešava u okviru postojećeg zakonodavstva.