Dr Miloš Jovanović predsednik odbora za Odbranu i unutrašnje poslove 

31. Avgust 2022.
Dr Miloš Jovanović predsednik odbora za Odbranu i unutrašnje poslove 

Šef poslaničke grupe NADA- NOVI DSS- POKS i predsednik Novog DSS-a, dr Miloš Jovanović izabran je na današnjoj sednici za predsednika skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. 

Jovanović je izjavio da mu je čast što je na čelu ovakvog odbora i zahvalio se vladajućoj većini koja je imala sluha da pruži opozicionim strankama vođenje određenih skupštinskih odbora. 

“Ovakav potez vlasti može da bude primer dobre prakse odnosa i komunikacije između vlasti i opozicije, a odbor kojim ću ja rukovoditi mi je izuzetno blizak”, izjavio je Jovanović. 

On je ocenio da je Odbor za odbranu i unutrašnje poslove „sam po sebi važan, i da je, nažalost, u našoj zemlji, s obzirom na geopolitičku situaciju u kojoj se nalazimo, dobio još više na značaju“.

Jovanović je poručio i da će inicirati zajedničku sednicu Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora sa KiM.

“Mislim da je to primereno s obzirom na situaciju koju imamo i koju ćemo imati za dva meseca ako ne dođe do kompromisa u vezi sa registarskim tablicama, ali ja ne vidim kako može doći do kompromisa s obzirom na našu poziciju i poziciju secesionista u Prištini”, zaključio je lider Novog DSS.