Nestašica mleka posledica loše politike

05. Septembar 2022.
Nestašica mleka posledica loše politike

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS i 25 udruženja građana traži od ministarstva poljoprivrede da reši problem nestašice mleka u Srbiji i obezbedi stabilnost u snabdevanju životnim namirnicama.

„Problem sa nestašicom mleka nije od juče, ali nadležni nisu dovoljno pažljivo slušali naše farmere. Godinama upozoravaju na činjenicu da im proizvodnja nije rentabilna, ali nadležni se nisu sistemski bavili tim problemom, već su tražili ad hok rešenja, kad ih protesti poljoprivrednika na to nateraju“ – izjavio je narodni poslanik i potpredsednik Novog DSS, Zoran Sandić.

"Stočni fond u Srbiji rapidno opada iz godine u godinu i neophodno je donošenje mera za pospešivanje stočarstva. Tražimo povećanje subvencija stočarima, povlašćene cene usluga veterinarskih službi, davanje povoljnih pariteta za mleko i meso u zamenu za kukuruz iz robnih rezervi, kao hitne mere za pomoć ovoj grani privrede i rešavanje problema sa nestašicom mleka"- izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.