Sprečiti rušenje objekta "Arkade" u Bukovičkoj banji

30. Septembar 2022.
Sprečiti rušenje objekta

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS i 25 udruženja građana najoštrije osuđuje najavu rušenja objekta kompleksa "Arkade" u Bukovičkoj banji i poziva svoje pristalice da se odazovu protestu zbog odluke da se uništi ovaj objekat koji je pod zaštitom države od 1989. godine.

„Ukoliko se dozvoli rušenje objekta koji je predstavlja kulturno-istorijsko nasleđe i pod zaštitom je države, čim se pojavi interes privatnih investitora, onda je to jasan signal građanima da nema pravne sigurnosti u našoj zemlji. Obaveza države je da štiti i čuva naše kulturno-istorijsko blago, a ne da žmuri i tako podstiče njegovo uništavanje" – izjavio je narodni poslanik, predsednik Novog DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„Uništavanje arhitektonskog dragulja iz 1938. godine i bazena Aleksandra I Karađorđevića pokazuje odnos vlasti, ne samo prema našoj istoriji i kulturnom dobru, već i prema budućim generacijama kojima se ostavlja u nasleđe.Čak ni komunistički režim nakon Drugog svetskog rata nije se usudio da ovako olako dozvoli rušenje ovog prelepog objekta“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera koalcije NADA, Vojislav Mihailović.

 

30.09.2022.

Informativna služba NADA