NADA: Čestitke svim učesnicima izbora u Republici Srpskoj na postignutim rezultatima i Miloradu Dodiku na pobedi

04. Oktobar 2022.
NADA: Čestitke svim učesnicima izbora u Republici Srpskoj na postignutim rezultatima i Miloradu Dodiku na pobedi

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS čestita svim učesnicima izbora u Republici Srpskoj na postignutim rezultatima i pobedu Miloradu Dodiku na izborima za predsednika Republike Srpske uz poruku da je važno da se očuva kontinuitet nacionalne politike i procesa resuverenizacije Republike Srpske shodno izvornom Dejtonskom sporazumu.

„Republika Srpska je najvažnija tekovina ratova koji su devedesetih godina prošlog veka bili nametnuti srpskom narodu. Više od toga, ona je danas uslov opstanka, slobode i nezavisnost srpskog naroda zapadno od Drine. Ona predstavlja realnost koja se više nikada neće izmeniti. Zbog svega toga, uz Republiku Srpsku Srbija uvek mora da bude i da je brani po svaku cenu“, izjavio je predsednik Novog DSS-a i jedan od lidera Srpske koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„U periodu globalne krize i sukoba, srpskom narodu je potrebno jedinstvo kako bi se sačuvali osnovni nacionalni interesi. Zbog toga je bitan kontinuitet u odnosu i jače razvijanje saradnje između Republike Srpske i Srbije, naročito u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama. Republici Srpskoj je potrebna resuverenizacija i vraćanje na izvorni Dejtonski sporazum“, izjavio je Vojislav Mihailović, predsednik POKS-a i jedan od lidera Srpske koalicije NADA.