Novi DSS Valjevo:Problemi u naselju Zbratimljeni gradovi

06. Februar 2023.
Novi DSS Valjevo:Problemi u naselju Zbratimljeni gradovi

„Na prethodno održanim izborima za savet mesnih zajednica u novembru 2022. god ubedljivu pobedu je odnela vladajuća stranka . Pobeda u kojoj su građani poraženi i gde sistem ne funkcioniše je poraz sam po sebi .

Kako sistem pobednika funkcioniše samo na papiru naši sugrađani su nam se obratili sa molbom da o njihovom višegodišnjem problemu obavestimo javnost u svim detaljima.

Neverovatno je da problem egzistira duže od 45 godina i da se sa protokom vremena i bez odgovarajućeg održavanja ovaj problem pretvara u bezbedonosno veliki rizik.

U naselju Zbratimljeni gradovi živi više od 2000 naših sugrađana

Problemi su :

1. Problem saobraćajnica
2. Nerešeno pitanje odvođenja atmosferske vode ,
3. Problemi u vezi sa odvijanjem stacionarnog saobraćaja tj Parkirnja , kao i
4. Problem uličnog osvetljenja

Kako inače svakom problemu građana Valjeva pristupamo veoma detaljno navode smo i  i dokumentovali.

Problemi kvaliteta saobraćajnica

Dijagnostifikovali smo 36 udarnih rupa dubine od do 4 do 26 cm. Na saobraćajnicama u samom naselju smo uočili 17 vodenih pojaseva površine od 12 do 45 m2, sa dubinom vode koja na pojedinim mestima dostiže i dubinu od 30 cm. Problem vezan za kvalitet saobraćajnica je usko povezan sa nerešenim pitanjem odvođenja atmosferske vode. Kada je reč o problemu odvođenja atmosferske vode, sa jedne strane, potrebno je uraditi reviziju izvedenog rešenja postojećeg sistema odvoda atmosferske kanalizacije , dok bi tekuće održavanje, a tu pre svega mislimo na čišćenje slivnika, dalo ograničen i ne mali pozitivan efekat .

Stručni savet Novog DSS a , a tu ne mislimo na jeftin politički marketing, jer se u GO Novog DSS- a nalazi 9 akademskih građana, od kojih 6 imaju odgovarajuće licence za sprovođenje postupka nadzora ili projektovanja, usko povezanih sa problemom naših sugrađana u naslju Zbratimljeni Gradovi , predlaže da se korito reke Ljubostinje produbi u delu od OŠ Nada Purić do kraja Pasterove ulice.

Problemi parkiranja

Za razliku od drugih kritičara vlasti mi smo spremni da ponudimo rešenja.

Kao prvi korak predlažemo

1 .Brojanje saobraćaja jer se stepen motoristike za proteklih 30 godina značajno promenio

2 . Obeležavanje postojećih parking mesta odgovarajućom horizontalnom signalizacijom

3 . Javno – privatno partnerstvo u izradi višespratnih garaža u zoni Krušikovog parkinga , a svakako mislimo da bi ovo bilo i rešenje za problem parkiranja u naselju Kolubara 2

Problemi uličnog osvetljenja

U najvećem broju slučajeva ulično osvetljenje ne funkcioniše ili je loše dimenzionisano .Nedostaju svetlosna tela u LED tehnologiji.

Sve su ovo predlozi o kojima bi trebali da se izjasne predstavnici Gradske uprave .“