Vučić daje sve za ništa

29. Mart 2023.
Vučić daje sve za ništa

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS nije iznenađena jučerašnjom izjavom Aleksandra Vučića da će Srbija primeniti i ispuniti sve svoje obaveze iz sporazuma, pa čak i da Priština ne primeni njen deo, odnosno ne formira Zajednicu srpskih opština.

"Skandalozno štetna taktika predsednika Srbije je razotkrivena u njegovoj jučerašnjoj izjavi da će Srbija primeniti svaku tačku sporazuma, a tu spadaju i pasoš, teritorijalni integritet i granice tzv." Republike Kosovo", pa čak iako druga strana ne ispuni svoje obaveze. Samo pre dve nedelje je izjavio da nema primene ni jedne tačke novog sporazuma dok ZSO ne bude formirana. Očigledno je sada odustao od toga pod pritiskom zapadnih diplomata, koji su osetili da nema granice u njegovom popuštanju na štetu srpskog nacionalnog interesa" - izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

"Na naše oči odvija se trgovina sve za ništa. To sada već više nije ni nemoralna i nepristojna ponuda "Kosovo za EU" već se predsednik sprema da da bukvalno sve, za bukvalno ništa, jer svi znamo da nema proširenja EU zato što se tome vrlo snažno protivi javno mnjenje Francuske i Nemačke. Takođe, i većina građana Srbije je protiv pristupanja naše zemlje EU. Ova vlast više ne zastupa većinsku Srbiju i zato su izbori jedino pravedno i ispravno rešenje za političku krizu u kojoj smo. Građani treba da odluče u kom pravcu treba da ide Srbija “ - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović.