Da li je Parking servis iz Vranja javno preduzeće ili veliki biznis pojedinaca?

24. April 2023.
Da li je Parking servis iz Vranja javno preduzeće ili veliki biznis pojedinaca?

Da li je Parking servis javno preduzeće ili veliki biznis pojedinaca? Na ovo pitanje koje je gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije Vranje postavio, temelji se saopštenje u kome se tvrdi da Parking servis u tom gradu, po tvrdnji i analizi pravnika, već duže vreme nezakonito posluje.

Navodi se da se to dešava pogotovo kada su u pitanju opomene za neplaćene kazne iza kojih stoji nepoznata agencija koja sve to radi bez osnova.

„Koja je agencija u pitanju, ko je vlasnik i zašto se sliva sav novac prvo kod nje, a onda u Parking servis? Ako je neophodna kao posrednik, da li je bio tender i kada, i zašto javnost nije upućena u sve to?, pitaju iz Gradskog odbora – Novi Dss.

Prema mišljenju Gradskog odbora ove stranke Javno preduzeće Parking servis je sve samo ne transparentno preduzeće. Otuda oni smatraju da svako kome stigne kazna treba prvo da se zapita o njenom pravnom osnovu i regularnosti, pa tek onda da je plati.

„Pojedinci se bogate na račun običnih ljudi koji nisu dovoljno informisani i koji opterećeni mukom da zarade koru hleba, nemaju vremena da vide silne propuste i malverzacije, već dižu ruke iz straha da ne bi dobili opomene i utuženja“, ističe na kraju saopštenja Novi DSS, pitajući da li gradska vlast na sve ovo ćuti zato što je “saučesnik i što deli podjednako parče ovog kolača”.