NADA: Vučić beži od izbora

27. Maj 2023.
NADA: Vučić beži od izbora

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS primećuje da predsednik Srbije u svom govoru od juče ni jednom rečju nije spomenuo izbore, iako je pre toga danima najavljivao da će na mitingu izneti koji će izbori biti i kada.

"Jedino rešenje iz političke krize u kojoj se nalazi naše društvo za koje je vlast odgovorna su izbori. Ako zaista želi da političku diskusiju sa ulice preseli u institucije, kao što kaže, neka raspiše izbore i narodu pruži šansu da kaže šta ima u vezi njegove politike prema Kosovu i Metohiji koja je doživela potpuni slom, kao i o vrednostima koje treba da se neguju u našem društvu umesto agresije i nasilja koju sprovodi već jedanaest godina" - izjavio je predsednik Novog DSS-a i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

"Predsednik je shvatio da je izgubio poverenje naroda, što se i pokazalo slabim odzivom juče na mitingu, iako je upotrebio ceo državni aparat da bude drugačije. Protesti građana mnogo su masovniji od onoga što smo juče videli. To što je juče na sebe obukao jagnjeću kožu, govoreći o dijalogu sa opozicijom, posle jedanaest godina sejanja mržnje i nasilja u našem društvu neće mu pomoći da mu iko poveruje. Neka raspiše odmah izbore kao što je danima govorio i neka građani kažu šta imaju" - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

27.05.2023.

Informativna služba NADA