Др Милош Јовановић кандидат за председника испред коалиције НАДА

12. септембар 2021.
Др Милош Јовановић кандидат за председника испред коалиције НАДА

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана одржала је први предизборни митинг у Новог Саду. На митингу је представљен програм коалиције, кандидат за председника Србије, др Милош Јовановић - председник ДСС и носилац изборне листе Жика Гојковић, председник ПОКС. На скупу је објављен и предизборни слоган коалиције: ДА ЖИВИМО НОРМАЛНО!


„Србији је потребан председник који неће делити грађане и уносити раздор у српско друштво и српски народ. Данас нам је потребније него икада јединство око кључних националних питања. Србији је потребан председник који ће пружити нову наду и услове да живимо нормално. А живети нормално значи да живимо достојанствено, да волимо своју земљу, да бранимо истину и да будемо поносни на то што јесмо јер, као народ, имамо на шта да будемо поносни. Променићемо систем и вратити поверење грађана у институције државе. Судбина појединца не сме да зависи од тога да ли има партијску књижицу владајуће странке. Живети нормално значи и живети у земљи у којој се због лажних диплома одговара, а не добија министарска или било која друга функција. Живети нормално значи живети у друшву у којем политичари нису најбогатији слој друштва. Изборићемо се да живимо нормално у земљи из које омладина не сања да побегне, већ у којој млади желе да остану“ – изјавио је на митингу др Милош Јовановић, кандидат за председника Србије.

„Ова коалиција шири фронт странака и удружења грађана који се слажу да је монархија 1945. године срушена недемократски, противуставно и насилно и да је сазрело време да се отворе питања државног уређења и облика владавине, да ли Србија треба да буде република или краљевина. ПОКС као монархистичка странка није истакла кандидата за председника републике, али је подржала човека који је најприближнији нашим идејама, који ће се борити да се грађани, коначно, после 80 година, изјасне на референдуму након четворогодишње фер и демократске јавне расправе, у каквој држави желе да живе. Позивам и друге опозиционе странке, које прихватају наша програмска начела да се придруже нашој коалицији и да подрже кандидатуру др Милоша Јовановића за председника“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.


Коалицију НАДА и њеног кандидата за председника Србије до сада су подржале и бројне јавне личности, академик Матија Бећковић, комадант одбране Кошара Љубинко Ђурковић, глумица Ана Сакић, песник Благоје Баковић и други.