Јовановић: Сарадња с ЕУ, без чланства

21. март 2023.
Јовановић: Сарадња с ЕУ, без чланства

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да се залаже за промену спољне политике Србије - без чланства у ЕУ, али за бољу сарадњу са Унијом.

Јовановић је за дневни лист Курир рекао да не може и Косово и Европа, што показује француско-немачки предлог и додао да зато треба модификовати спољнополитичку оријентацију земље.

“Циљ мора бити што боља сарадња са ЕУ, али без чланства. И не треба се плашити те промене”, истакао је лидер Новог ДСС-а.

По питању Косова и Метохије, Јовановић сматра да се прво мора држати Устава Србије и Резолуције 1244 СБ УН и мора се престати са политиком сталних уступака Приштини.

Председник Новог ДСС-а наводи и да је потребно наставити с политиком повлачања признавања на међународном плану и посебно истиче да је потребно у сваком тренутку гарантовати безбедност Србима у јужној покрајини.

“Ништа од овога није лако спровести и захтева од нас да будемо изузетно одговорни и изврсни. Можда да направимо и неку жртву када је у питању наш комфор, али нема друге”, закључио је Милош Јовановић.

Нови ДСС

21.3.2023.