Грађани јасно кажу: Вучићу одлази!

05. јун 2023.
Грађани јасно кажу: Вучићу одлази!

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је да су избори једини излаз из кризе у којој се Србија данас налази.

Марсенић је гостујући у Утиску недеље истакао да је основно обележје овог времена власти Српске напредне странке – бахатост.

Говорећи о протестима „Србија против насиља“, Марсенић је навео да ће ти протести једног тренутка морати да добију „политичку главу“. За захтеве протеста каже да су „потпуно легитимни“ и оцењује да их Вучић „неће испунити“.

„Тешко да ће он да да ТВ Пинк“, поручује Марсенић и додаје да „не постоји други излаз из кризе од избора“.

Потпредседник Новог ДСС-а је оценио да су Срби са Косова и Метохије изиграни од стране Вучића.

“Његов (Вучићев) его био је већи од потребе да се сачува тај народ доле. Ви када одведете 10 или 15 хиљада људи, и то последњу одбрану од заузимања општина и окупације севера Косова, ви их угрожавате“, рекао је Марсенић.

Истакао је да су „највећу цену“ платили Срби са Косова, јер је Курти „опет надиграо тог врхунског шахисту (Александра Вучића)“.

Марсенић је истакао да су владајућа СНС и актуелна власт побркали шта је држава, а шта власт.

“Нормална ствар је да се човек у опозицији бори за власт, ако сам ја против Вучића нисам против државе, а они су побркали шта је власт, а шта држава“, закључио је потпредседник Новог ДСС-а.