Сандић: Министарки пољопривреде за све криви грађани

16. август 2023.
Сандић: Министарки пољопривреде за све криви грађани

Потпредседник Новог ДСС-а и народни посланик, Зоран Сандић изјавио је да је неозбиљно да министарка пољопривреде сву одговорност за ширење афричке куге свиња пребаци на грађане, а да истовремено не види грешке и пропусте које годинама у назад чини министарство које води.

„Према речима министарке, ситуација није алармантна јер је заражено, како она каже, тек око 1% свиња у Србији. Међутим, министарка истовремено прећуткује чињеницу да је производња свињског меса константно из године у годину у паду па тако за разлику у односу на 2022. годину ове године у Србији је 200 000 свиња било мање и пре појаве афричке куге. Када знамо овај податак забрињавајућа је изјава министарке да 1% еутаназираних свиња није много“, изјавио је Сандић.

Сандић је додао да министарка једини спас види и тражи у војсци, полицији и тужилаштву, само оптужујући грађане за ситуацију у којој се налазимо.

„Не прича се о узроку проблема и решењима, већ само о последицама. Реакција државе и министарства пољопривреде је била неблаговремена у смислу превентиве заразе и ширења ове болести која прети да уништи велики број фарми, и свакако климаво свињогојство у Србији“, додао је народни посланик.