Основан покрет “МЕТЛА 2020” уз поруку да ће очистити Србију од партијске државе

ДСС
03. новембар 2019.
Основан покрет “МЕТЛА 2020” уз поруку да ће очистити Србију од партијске државе

Опозициони политички покрет “МЕТЛА 2020“ основан је данас на конвенцији одржаној у Београду, уз поруку лидера ДСС-а Миоша Јовановића да је потребна метла да се земља очисти партијске државе, корупције и смене једних те истих људи на власти.

Са скупа у Сава центру, поручено је да се Србија данас вратила у комунистичко време када је партија одлучивала о свему и да је зато важна промена изборног система и смањење снаге политичких партија.

„Да бирамо људе по имену и презимену, па нећемо у парламенту имати Маријана Ристичевића. Да убијемо снагу странака које су се претвориле у мале окупационе војске. Зато Метла, јер данас у овој земљи све зависи од странке на власти, као у време комунизма“, рекао је Милош Јовановић.

Када је реч о Косову и Метохији, он је поновио став да би раграничење отворило пут Великој Албанији.

„Ако предате Косово, сутрта ћете се борити за Рашку. И тако би на крају завршили на Београдском пашалуку“, истакао је Јовановић.

Он се осврнуо и на скуп Народне странке Вука Јеремића, која се у исто време одржавала у суседној сали Сава центра.

„Сви који сте данас дошли на оснивање овог нашег новог покрета на правом сте месту. Скуп поред нас није то и они ништа неће урадити“, закључио је једна од лидера новооснованог покрета.

Професор ФОН-а и председник Групе за препород Србије (ГЕПС) Јован Филиповић позвао је младе људе да се укључе у политику, истакавши да није циљ да оде данашња власт да би се вратила бивша.

Филиповић који ће убудуће бити један од лидера покрета „МЕТЛА 2020“ оценио је да у Србији влада „политички снобизам усвајања политика наших непријатеља“.

„Ми смо за Европу суверених држава, а не за ову Европу која нестаје“, навео је он.

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић, који ће такође убудуће бити један од лидера покрета, нагласио је да грађани већ 30 година гледају исте људе на власти.

„Србија дуго није чишћена, зато је потребна метла да је добро очисти“, казао је Антић.

Председница удружења „Тим за живот“ Злата Ђерић оценила је да Србијом владају ријалити програми и да зато данас грађани не разликују стварност од фикције.

„Морамо да осоколимо младе да остану, узму метлу и почисте Србију. Овде припадамо и ако одемо свуда у свету бићемо странци“, додала је Ђерић.