Председништво

 • Насловна
 • О нама
 • Структура
 • Председништво
 • МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ- ПРЕДСЕДНИК НОВЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  На Универзитету Париз 1 Пантеон-Сорбона дипломирао је 1999. године на Правном факултету, а 2000. године на Одсеку политичких наука Сорбоне. На истом универзитету завршио је магистарске студије из међународних односа 2001.Докторску дисертацију одбранио је у децембру 2010.

  Од 2001. до 2005. године био је задужен за извођење вежби из Уставног права и Компаративних политичких система на Правном факултету Универзитета Париз 1 Пантеон-Сорбона. Од 2006. до 2011. године радио је на Институту за међународну политику и привреду у Београду у звању истраживача-сарадника.

  Од јула 2007. године обављао је дужност саветника министра за Косово и Метохију Фебруара 2008. године именован је за координатора правног тима Владе Републике Србије.

  У октобру 2011. године изабран је за асистента, а у фебруару 2014. године изабран је за доцента на предметима Увод у право европских интеграција и Међународни односи на Правном факултету Универзитета у Београду.

  Говори енглески и француски језик, отац двоје деце.

  ДЕЈАН ШУЛКИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК НОВЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ 

  Рођен је 1972. године. Живи у Великој Плани.

  Дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу. По занимању је дипломирани правник.

  На локалним изборима 2012. године, по трећи пут узастопно изабран је за председника општине Велика Плана.

  На ванредним парламентарним изборима одржаним 24. априла 2016. године по први пут постаје народни посланик, као посланик при посланичког групи Демократске странке Србије.

  Обављао је функцију председника Извршног одбора Демократске странке Србије. Отац двоје деце.

  ПРЕДРАГ МАРСЕНИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК НОВЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1970. године у Београду. Завршио Математичку гимназију и Машински факултет у Београду где је стекао звање дипломираног инжењера машинства. Након завршеног факултета радио је као професор математике а затим одлази у Канаду где је у неколико компанија радио на развоју прототипова и изради готових производа у индустрији прецизне механике. По повратку у земљу запошљава се у ЈКП ГСП „Београд”, полаже стручни испит прописан за дипломираног инжењера машинства и ради на пословима руковођења инфраструктурним пројектима из области термотехнике, процесне и гасне технике. Аутор је бројних пројеката из области термотехнике. Члан је Инжењерске коморе Србије и Друштва машинских и електро инжењера и техничара Србије. Члан Демократске странке Србије постаје 2007. године. Ожењен, отац двоје деце.

  ЗОРАН САНДИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК НОВЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1970. године у Кикинди. Средњу школу завршио у Зрењанину. По занимању инжењер пољопривреде. Члан Странке од 2000. године. Председник ОО ДСС Житиште у периоду од 2000. до 2012. године. Од 2011. године председник Окружног одбора ДСС Средњи Банат. У СО Житиште 4 године обављао функцију заменика председника општине и 4 године био помоћник председника оптине.

  Ожењен, отац двоје деце.

  СИНИША АТЛАГИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК НОВЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1976. године у Бихаћу, Босна и Херцеговина.

  Дипломирао 2000. године на одсеку за Комуникологију и новинарство Факултета политичких наука у Београду. Магистрирао 2007. године на одсеку Политичка социологија Факултета политичких наука у Београду.  Одбранио докторску дисертацију на Факултету политичких наука у Београду 2010. године. 

  Редовни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду и директор Центра за руске студије на Факултету политичких наука у Београду.

  Говори енглески и руски језик, отац двоје деце.

  СТЕФАН СЕРАТЛИЋ - ПРЕДСЕДНИК ОМЛАДИНЕ

  Рођен 29.01.1993. у Београду. Завршио основну школу и гимназију „Свети Сава“ у Београду где је такође и дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 2017. године. По занимању је адвокат. Члан је Демократске странке Србије од 2018. године. У странци је члан ОО ДСС Врачар.

   

   МАРКО САРИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА

  Рођен 30. јула 1976. у Београду. Завршио ОШ Веселин Маслеша на Вождовцу, Прву београдску гимназију и дипломирао на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду на одсеку за друмски транспорт.

  Радио у Републичком геодетском заводу од 2009 до 2010, после тога изабран за заменика председника Скупштине општине Вождовац и на тој функцији био до 2014. За заменика председника општине Вождовац изабран у јануару 2014 год. 

  Од 2018. године ради у приватном сектору.


  Ожењен, отац Алексе, Петра и Луке.

   

  ДРАГАН МАРКОВИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА

  Рођен 1984. у Београду. Дипломирао на Факултету политичких наука Универзитета у Београду на политиколошком смеру.


  Мастер студије „Економска анализа и политика“ завршио на Економском факултета Универзитета у Београду. 


  Био на више страначких функција и ангажован на различитим страначким пројектима- Едукативни центар ДСС, Фонд Слободан Јовановић и Економски савет.
  Запослен у банци.

  ЗДРАВКО ВЕСЕЛИНОВ - ШЕФ КАБИНЕТА ПРЕДСЕДНИКА СТРАНКЕ

  Рођен у Кикинди 1992. године где је завршио основну и средњу школу. 


  На Факултету политичких наука Универзитета у Београду завршава основне и мастер студије, где стиче звање мастер политиколог. 


  Члан странке од 2012. године, у периоду од 2017. године до 2020. био председник Омладине странке. 
  Члан Председништва странке и потпредседник ИО од 2020. године. 


  Радио у приватном сектору и Ватерполо савезу Србије. 
  Бави се воћарством.

  ЗЛАТА ЂЕРИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА

  Рођена 1958. у Сомбору где је завршила основну и средњу школу.

  Основне и постдипломске студије завршила на Филозофском факултету у Новом Саду на одсеку за Југословенску и општу књижевност.

  Народни посланик у периоду од 2000- 2003 и у периоду од 2008. до 2016. године. Од 2016- 2020. посланик у Скупштини АП Војводина.

  2018. године основала удружење Тим за живот, основано са мисијом да се бави питањима опстанка нашег народа на својим просторима.

  2019. године израдила предлог закона о демографској сигурности, а 2021. године политичку платформу Нациоални опстанак.

  Од 2020. године члан Демократске странке Србије.

  ДРАГАН МАРШИЋАНИН - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА

  Рођен 1950. године у Београду где је дипломирао на Економском факултету. 


  Један од оснивача странке. У периоду од 1993. до 1996. године био је председник Скупштине општине Врачар. 
  Председник Народне Скупштине Србије у периоду од јануара до децембра 2001 године. 


  Министар привреде од марта до маја 2004. године. Исте године је био и кандидат за председника Србије, освојио је 13,3% гласова. 


  У периоду од 2004. до 2009. био је амбасадор Србије у Швајцарској. 


  Био је вршилац дужности председника странке након оставке Санде Рашковић Ивић.

  ИВАН ЈАКОВЉЕВИЋ - ПРЕДСЕДНИК ИЗВРШНОГ ОДБОРА

  Иван (Владан) Јаковљевић, мастер Менаџер, рођен 02.11.1989. године у Београду. Основну, средњу школу, факултет завршио у Београду и по занимању Мастер менаџер.

  Дуги низ година се бавио професионално фудбалом, а повремено био и репрезентативац Републике Србије. Члан Демократске странке Србије од 2007. године.

  Члан Главног одбора странке, потпредседник Извршног одбора странке и председник општинског одбора на општини Звездара.

  ПРОФ. ДР МИЛОШ СТАНКОВИЋ- ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА  

  Проф. др Милош Станковић рођен је 1984. године у Београду. Дипломирао, мастерирао и докторирао је на Правном факултету Универзитета у Београду
  Од 2007. године ради на Правном факултету Универзитета у Београду, као ванредни професор на предметима: Упоредна правна традиција, Реторика и Номотехника – писање правних аката, а раније је изводио наставу из Наследног права и Породичног права. Аутор је четири научне монографије, и преко тридесет научних радова објављених у домаћим и међународним часописима.

  Организатор и предавач курсева из области јавног наступа. Од 2017. до 2020. године био је члан Одбора Агенције за борбу против корупције Републике Србије, а од 2021. до 2023. године био је члан Већа Агенције за спречавање корупције Републике Србије. Говори енглески и француски језик. Ожењен је и отац је једног детета.