Mилош Јовановић: Формирано је удружење Нација и демократија

ДСС
11. децембар 2020.
Mилош Јовановић: Формирано је удружење Нација и демократија

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је формирано удружење „Нација и демократија“ чији ће циљ бити да се прошири политичко окупљање које ја започео ДСС.

Он је гостујући на ТВ Курир рекао да је важно да се политичка сцена у Србији издигне из политикантског блата у коме се налази.

На питање да ли може да потврди да ће бити председнички кандидат, Јовановић је одговорио да је за коначну одлуку „сада рано“, али да нема проблем да понесе ту одговорност ако се то од њега буде тражило.

„Сада је рано да се доносе коначне одлуке, и то не само у политичком календару, већ и у друштвеном јер се сви сада суочавамо са кризом коју је узроковао корона вирус“, додао је лидер ДСС-а.

Према његовим речима, већи део ДСС, али и многи људи ван странке сматрају да би та кандидатура била добро решење.

Говорећи о састанцима опозиције на којима уз ДСС, између осталих учествују и СДС, ПСГ, Нова странка, Не давимо Београд, Јовановић је казао да заједнички интерес за све из опозиције треба да буде да се обезбеде најбољи могући услови за предстојеће изборе.

„Неки други актери из опозиције и дан данас више времена проводе у солирању и нападању неких других људи из опозиције, уместо да им као и нама заједнички интерес буде да обезбедимо праве медијске и изборне услове“, закључио је Милош Јовановић.