НАДИ прилазе бројна удружења грађана

НАДА
03. фебруар 2021.
НАДИ прилазе бројна удружења грађана

Након потписивања споразума о заједничком политичком деловању Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и Демократске странке Србије (ДСС), 26. јануара 2021. године, када су ове две странке позвале и друге партије, удружења грађана и угледне појединце да се придруже Политичко-програмској платформи НАЦИОНАЛНО ДЕМОКРАТСКЕ АЛТЕРНАТИВЕ (НАДА), за свега седам дана позиву се одазвало 11 удружења грађана.

Међу њима су Новосадски патриотски покрет, Српска зора из Београда и Патриотски фронт за Баточину, који су се придружили НАДИ пре свега због првог става ове политичко-програмске платформе који гласи:

«Одбрана српских националних интереса на Косову и Метохији, Републици Српској и свуда где Срби живе – на основу важећих и обавезујућих правних докумената унутрашњег и међународног права – Устава Републике Србије, Резолуције 1244 Савета безбедности УН и Дејтонског споразума чији је Република Србија гарант и потписник;
Поштовање и јачање принципа војне неутралности Србије као и опредељење за поштовање принципа политичке неутралности»

Председник ДСС, др Милош Јовановић се захвалио овим патриотским удружењима на подршци и том приликом изјавио: «Пред нама је врло тежак период када ће се појачати притисци запада на Србију да призна лажну државу Косово. Морамо бити чврсти у ставу да прихватамо само силу закона, али не и закон силе и да је несумњиво према међународном праву Косово и Метохија саставни део Србије. Када смо били сложни као народ увек смо побеђивали. Убеђен сам да ће тако и сада бити у одбрани суверенитета над јужном српском покрајином».

Председник ПОКС, Жика Гојковић је изјавио: «За нас питање статуса Косова и Метохије није отворено питање и не видимо око чега би се ту преговарало. Ово питање регулисано је Уставом Републике Србије и резолуцијом 1244 СБ УН и то се неће мењати».