Неутемељена и срамна изјава немачког амбасадора

Милош Јованоивћ
08. април 2021.
Неутемељена и срамна изјава немачког амбасадора

Немачки амбасадор Томас Шиб изнео је крајње дрску неистину покушавајући да оправда НАТО бомбардовање Србије тврдњом да је циљ био спречавање „хуманитарне катастрофе и геноцида на Косову.

Припадник нације и државе која је починила један од највећих и најстрашнијих геноцида у историји човечанства, геноцида чије су жртве били и Срби у НДХ, усуђује се да каже, безмало на годишњицу немачког бомбардовања 1941. године, како се напад НАТО-а није „тек тако десио“.

Амбасадор Шиб веома добро зна да никакве хуманитарне катастрофе, никаквог геноцида нити сличне намере на Косову није било, већ је било исценираних злочина, као што је лажни масакр у Рачку, који су послужли као оправдање за злочиначку агресију.

Србија жели да има најбоље могуће односе са свим државама света, укључујући и Савезну Републику Немачку, али скандалозне изјаве ове врсте таквим односима нимало не доприносе. Због тога амбасадор СРН мора у најмању руку бити хитно позван на разговор у Министарство спољних послова. Једно је сигурно, ако господин Шиб остане при својим изјавама, више не може бити добродошао у Србији и мора бити опозван или бити проглашен personom non grata.