Заједничка седница Председништва ДСС и ПОКС

НАДА
22. април 2021.
Заједничка седница Председништва ДСС и ПОКС

Демократска странка Србије (ДСС) и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), које су потписнице заједничке политичке платформе НАДА (Национално-демократска алтернатива), одржале су јуче у Београду заједничку седницу Председништва, највиших органа странке, на којој су разматрале актуелну политичку ситуацију.

Разговарано је о предстојећем дијалогу власти и опозиције, стању на политичкој сцени Србије, геополитичкој ситуацији и питању јужне српске покрајине Косова и Метохије али и даљем промовисању заједничког политичког програма и у том контексту о могућности заједничког наступа на предстојећим изборима, како парламентарним и београдским, тако и на председничким.

Две странке су се договориле да на предстојећим разговорима власти и опозиције, без страног посредовања, наступе као јединствена делегација коју ће предводити лидери странака, др Милош Јовановић и Жика Гојковић и да на њима, поред платформе коју је Демократска странка Србије већ предала, истакну и неколико заједничких захтева који ће се првенствено тицати враћања пуног политичког плурализма у медијски простор.

Странке су се такође договориле да, сходно заједнички дефинисаним програмским начелима, јединствено наступе и у јавној расправи која нас очекује и искажу своје противљење најављеном Закону о истополним заједницама.

Коначно две странке су се усагласиле да наставе разговоре о могућности заједничког наступа на предстојећим изборима и да сходно резултатима дијалога власти и опозиције али и узимајући у обзир све ближи датум одржавања наведених избора, у најскоријем року обавесте јавност о даљим корацима и донетим одлукама.