ПОКС, ДСС и 19 удружења и група грађана потписали коалициони споразум

НАДА
06. мaj 2021.
ПОКС, ДСС и 19 удружења и група грађана потписали коалициони споразум

На данашњој заједничкој конференцији за новинаре, Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 удружења и група грађана су потписале коалициони споразум о заједничком наступу на будућим парламентарним изборима. Коалиција ће се звати Национално – демократска алтернатива (НАДА). 

Конференцији за новинаре су присуствовали и угледни гости, нестраначке личности које подржавају овај савез странака и удружења и група грађана, академик Матија Бећковић, командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић и песник Благоје Баковић.

-    Формирањем ове коалиције ми ширимо фронт странака које сматрају да је краљевина на нелегалан и недемократски начин срушена 1945. године и да је дошло време да се отвори питање облика владавине у Србији, да ли треба да буде република или краљевина. Ми нудимо грађанима наду, културу дијалога, јединство око кључних националних питања, а не свађе, сукобе, увреде политичара и страначка препуцавања. Велику пажњу посветићемо ветеранима из ратова деведесетих који морају имати достојанствен живот, као и враћању имовине свима којима је бесправно отета после Другог светског рата. Тражићемо укидање закона о истополним браковима и да држава субвенционише домаће, а не стране компаније – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

-    Грађани очекују програм и идеје, која је политика, каква ће Србија бити. Ми програм и идеје имамо, а имамо и људе. Имамо јасну националну, а у исто време демократску политику и као такви, јасна смо алтернатива постојећој власти. Зато смо се назвали Национално – демократска алтернатива или скраћено НАДА. Бранићемо српске националне интересе свуда, на Косову и Метохији, Републици Српској, Црној Гори, али у исто време хоћемо да укинемо партитократски систем и градимо правну државу и демократске институције. Сматрамо да је то подједнако важно и да једно без другог не може. Ми имамо јасну политику. Удружили смо се око истих циљева и програма и тражимо подршку грађана за њих – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

Странке, удружења, групе грађана и организације које су потписале коалициони споразум:

1.    Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС)

2.    Демократска странка Србије (ДСС)

3.    За Краљевину Србију - монархисти

4.    Народна радикална странка – Никола Пашић

5.    Удружење староседелаца Краљева и околине

6.    Монархистички фронт кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића

7.    Група грађана Заједно за Левач - Рековац

8.    Српски ратни ветерани – Суботица

9.    Патриотски фронт за Баточину

10.    Тим за живот – Сомбор

11.    Српска зора – Београд

12.    Удружење инвалида и ветерана ратова „Милош Обилић“ – Нови Сад

13.    Покрет крајишника и монариста – Бачка Паланка

14.    Земунски покрет - Земун

15.    Српски ратни ветерани – Зрењанин

16.    Удружење за неговање традиције ослободилачких ратова, културе и вере „Гвоздени пук“ – Београд

17.    Новосадски патриотски покрет – Нови Сад

18.    Одбрана – Београд

19.    Завичајно удружење „Босанска крупа“ - Футог

20.    Спортско удружење „Подгрмеч“ – Житиште

21.    Последњи бастион Српства -  Крагујевац