Консензус власти и опозиције да се не прихвата сецесија КиМ

Милош Јовановић
23. јун 2021.
Консензус власти и опозиције да се не прихвата сецесија КиМ

Председник Демократске странке Србије и један од лидера коалиција НАДА (ДСС-ПОКС) Милош Јовановић изјавио је да га радује што је на састанку власти и опозиције постигнут консензус – да нико не размишља о признању или прихватању сецесије Косова и Метохије.

„Поменуте су и Уједињене нације и да ни то не треба дозволити за Приштину. Добро је што је до састанка дошло јер је о том најважнијем идентитетском питању за наш народ важно да разговарају власт и опозиција и да се дође до најширег могућег консензуса“, рекао је Јовановић за Б92.

Он је оценио да је данас историјски положај Србије повољнији јер „Београд више не мора да се бави југословенством и томе шта мисле Загреб, Љубљана, Подгорица..“.

„Сада можемо да градимо наш сопствени идентитет, да се укоренимо у томе шта смо ми и то ће олакшати консензус о националном питању“, истакао је један од лидера коалиција НАДА.

Председник ДСС је као повољну околност за Србију навео и то да постоји већа равнотежа у свету.

„САД више нису све и свја на свету. Какви год притисци долазили то више не може да достигне нивое од пре 20 година. Истовремено јачају Русија и нарочито Кина и њен раст је незаустављив“, закључио је Милош Јовановић.