Младима дати шансу за покретање бизниса, а не странцима

НАДА
06. јул 2021.
Младима дати шансу за покретање бизниса, а не странцима

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) тражи од Министарства привреде да се повећају субвенције за младе привреднике, до 30 година.

„Уместо што огроман новац држава издваја за стране инвеститоре, боље да њиме помаже наше младе привреднике. Садашње субвенције су исувише мале да се започне било какав озбиљан посао. Људи који имају жељу, визију и предузетнички дух да створе нова радна места морају да имају озбиљну подршку земље чијој привреди доприносе“ – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Kоалицијa НАДА предложe да се субвенције дају за добре бизнис идеје и да износе барем милион динара, од чега ће половина новца бити бесповратна. Другу половину млади привредници би враћали у виду кредита на 10 година. На овај начин, држава добија приходе од пореза, смањује се број незапослених, а млади људи се активно укључују у радни однос и остају у Србији“ - изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалицију Надионално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.