Отворити питање монархије у Србији 

НАДА
10. јул 2021.
Отворити питање монархије у Србији 

Председник Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА (ПОКС-ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да та коалиција жели да помири Србију и да коначно заокружи национални идентитет српског народа.

 Јовановић је у Београду, обележивши почетак теренске кампање коалиције НАДА пред предстојеће изборе, рекао да је јако важно да се у Србији отвори и питање државног уређења, односно питање монархије.

„Волео неко монархију или не, чињеница је да је круна неодвојиви део српске историје, да се Србија, па прва Југославија, историјски развијала све до 29. новембра 1945. године када су комунисти тај принцип променили“, рекао је председник ДСС новинарима.

Према његовим речима, отварањем дебате о монархији, „коначно би се заоставштина југословенства, комунизма, а данас еуропејства, избацила из српског организма“.

„Хоћемо српску Србију, која је отворена за све, али која зна да је њено писмо ћирилица, која зна да су Косово и Метохија неодвојиви део њене територије“, закључио је Јовановић.

Члан Председништва ПОКС Душан Радосављевић изјавио је да је Србија  дочекала да после 75 година на столу буде питање државног уређења.  „Ми се залажемо да народ хладне главе о свему томе размисли и да путем аргумената и истине докажемо факте, да покажемо зашто је монархија боља и како круна обједињује народ“, закључио је Радосављевић.