Новац грађана се даје на покривање губитака уместо за решавање проблема

ДСС Нови Сад
20. октобар 2021.
Новац грађана се даје на покривање губитака уместо за решавање проблема

Шеф одборничке групе ДСС Бојан Радојевић посебно је критиковао додељивање још новца јавним предузећима. Критике су се нарочито односиле на 300 милиона динара за ГСП, чиме субвенције овом предузећу прелазе 1,1 милијарду динара у овој години. Радојевић је оценио да новац који се даје за покривање губитака није добро употребљен. 

"Тај новац који се даје Спенсу, а посебно ГСП-у није добро употребљен и служи само за премошћавање проблема и како би народ рекао 'баца се у бунар'. Сматрамо да ГСП представља највећи проблем у функционисању Новог Сада, јер имамо саобраћајне гужве и грађани се констатно жале на рад јавног превоза. Нови Сад има готово пола милиона људи и потребан је потпуно други концепт рада ГСП-а. Са ових више од милијарду динара се могло много више урадити. Новац је отишао за неке дугове или набавку горива, а морало се ући у промену концепта рада", навео је Радојевић.

Он је додао и да се не слажу са задуживањем од осам милиона евра за 10 електричних аутобуса, не само зато што су против задуживања, јер Нови Сад би у буџету требало да има толико новца, него што 10 ових аутобуса не би ништа решило. Према његовим речима, тај новац треба уложити у покретање шинског превоза, градске железнице или трамваја, за шта планови постоје од раније.