Монструозна изјава Душана Попескова, одборника СНС-а у Кикинди

ДСС Кикинда
29. новембар 2021.
Монструозна изјава Душана Попескова, одборника СНС-а у Кикинди

Општински одбор Демократске странке Србије у Кикинди најоштрије осуђује изјаву одборника Српске напредне странке у Кикинди, Душана Попескова који је поводом немилих инцидената и сукоба грађана на улицама широм Србије изјавио да ће лично багером да прегази људе који су протестовали поводом доношења Закона о референдуму и Закона о експропријацији. 

Сматрамо да је апсолутно недопустива изјава Душана Попескова који је запослен и у предшколској установи и ради са децом да физички прети грађанима на један монструозан начин. У ситуацији подигнутих тензија и поларизованог друштва, понашање оних који креирају атмосферу у друштву и који су најодговорнији за то, односно властодржаца, мора да допринесе стабилизацији и друштвеном јединству како у Кикинди, тако и у целој Србији.

Са тим у вези ОО ДСС Кикинда захтева од општинских и државних органа, као и од општинског руководства Српске напредне странке у Кикинди да осуди овакве изјаве и да Душан Попесков најпре врати мандат грађанима. У супротном, такве ставове и намере нећемо схватити као намере појединца, већ читаве владајуће већине.