Милош Јовановић изабран за Председника Новог ДСС-а

ДСС
29. мaj 2022.
Милош Јовановић изабран за Председника Новог ДСС-а

Скупштина Демократске странке Србије усвојила је измене статута којом је предвиђена промена имена у Нова Демократска странка Србије, скраћено Нови ДСС, и усвојила Декларацију о спољонополитичком положају и идентитету Србије под називом “Србија мора бити велика”

Декларација је значајна због одређивања положаја и улоге Србије у свету и мера је способности нашег народа и државе за историјско бивствовање.

Декларацијом се предлаже додатно учвршћивање војне неутралности Србије и истиче опредељење странке да је потребна сарадња Србије са Европском унијом, али без пуноправног чланства попут европско економског простора. Декларацијом је дефинисано да би увођење санкција Русији, између осталог, било у потпуној супротности са српским политичким и економским интересима и да је зато потпуно неприхватљиво.

На изборној седници Скупштине изабрано је ново руководство странке које ће предводити председник др Милош Јовановић. Изабрано је и 5 потпредседника од којих су Дејан Шулкић, Зоран Сандић, Предраг Марсенић и до сада обављали ту функцију, док су два нова потпредседника др Синиша Атлагић, професор на Факултету политичких наука и Урош Јанковић досадашњи председник Извршног одбора. Приликом предлога за избор Уроша Јанковића дата је предност фундаменталном начелу претпоставке невиности, независно од судског поступка који се тренутно води.

На Скупштини је изабрано и 85 чланова Главног одбора који ће на првој седници изабрати Председништво и Извршни одбор.