Јовановић: НАДА у једној посланичкој и одборничкој групи

ДСС
09. јун 2022.
Јовановић: НАДА у једној посланичкој и одборничкој групи

Коалиција НАДА наставља сарадњу и у републичком и београдском парламенту и чиниће једну посланичку, односно одборничку групу, саопштио је данас председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић.

Јовановић је новинарима рекао да ће НАДА бити "крајње активна опозиција", предлагати законска решења и промовисати сопствену политику.

"Наша политика је Закон о војној равноправности, јер је то важно опредељење наше државе, које треба јачати", рекао је Јовановић и додао да се данас види колико је важно да држава остаје своја и верна слободи.

Додао да је један од циљева и да се монопол над издавањем уџбеника врати нашем Заводу за уџбенике, као и да ће НАДА предложити измене и допуне закона о Српској књижевној задрузи.

На питање да ли ће одборници коалицији НАДА присуствовати конститутивној седници Скупштине града Београда 11. јуна, Јовановић је рекао да они неће учествовати у гласању ни за председника скупштине, ни за секретара.

Војислав Михаиловић из ПОКС-а је истакао да је коалиција НАДА једина предизборна коалиција која је опстала.
"Желимо да мењамо Србију на боље, мора се променити систем, предлагаћемо законе и бићемо конструктивна опозиција", рекао је Михаиловић.

"Ми ћемо у Скупштини радити на Законима, доносити амандмане, већ сада радимо на измени Закона о војсци. Кроз институцију Скупштине ћемо се залагати за неувођење санкција Русији. Уколико би их увели, на тај начин би укаљали целокупну историју два вратска народа и та штета би била непоправљива", изјавио генерал Божидар Делић