ДСС тражи цистерне са здравом пијаћом водом за Зрењанинце

29. јун 2022.
ДСС тражи цистерне са здравом пијаћом водом за Зрењанинце

Градски одбор Новог ДСС Зрењанин позвао је градску власт да хитно и на више локација у овом граду обезбеди здраву пијаћу воду за грађане по узору на друге градове у земљи.

Како наводе, у наредним данима и недељама најављене су велике врућине, а грађани у Зрењанину и даље немају основно људско право, право на здраву пијаћу воду.

„Тужно је гледати наше суграђане како се у овим врелим данима водом за пиће снабдевају из маркета и троше велики део кућног буџета за флаширану воду. Градска власт не само да овај проблем није успела да реши, него није испунила ни обећање дато још 2015. године да ће град за овакве прилике купити цистерну за воду која ће бити на услузи грађанима. Тада је заменик градоначелника препоручио да се као алтернатива, у врелим данима могу користити јавни бунари којих има неколико, а да ће град под хитно купити цистерну за воду. Видимо да од тога нема ништа, а поставља се и питање колико је вода из јавних бунара бактеоролошки исправна и здрава за пиће“, поручује председник ГО Нови ДСС Зоран Сандић.

Они су позивали градску власт, кад већ није испунила обећано, да се опет обрати Војсци Србије за помоћ, као и претходних година и обезбеди цистерну са здравом пијаћом водом за наше грађане.