Др Милош Јовановић: Дијагноза без терапије

ДСС
30. јун 2022.
Др Милош Јовановић: Дијагноза без терапије

Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана, је у потпуности сагласна са анализом дугогодишње непринципијелне и на штету Србије пристрасне политике већине држава Европске уније према решавању питања Косова и Метохије, коју је изложио председник Републике.

Оно што је изостало јесте сагледавање узрока који су Србију поставили у подређени положај у односу на косовске сецесионисте и подложну притисцима ЕУ.

Једноставно, по уверењу Српске коалиције НАДА одговорност је у дугогодишњем вођењу погрешне политике.

„Исту грешку већ четрнаест година праве све власти од 2008. године признавањем сецесије Косова од стране већине земаља ЕУ и САД 2008. године. После тога је веровање у добронамерност ЕУ и САД и веровање у њихову приврженост поштовању међународног права недопустива наивност, а политика којој је приоритет чланство у ЕУ грешка са последицама о којима је и председник Републике говорио после састанка са Мирославом Лајчаком, а на које Нови ДСС указује годинама. Политика евроинтеграција није ништа друго него пристајање на поступно испуњавање свих захтева ЕУ који су супротни нашим интересима, укључујући и одрицање дела државне територије признавањем сецесије Косова“, изјавио је др Милош Јовановић, председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера Српске коалиције НАДА.

„Зато је у најбољем српском интересу да се изградња односа са Европском унијом настави на потпуно новим основама блиске сарадње од обостране користи, без чланства, јер би се тиме отклонила уцењивачка моћ ЕУ“, закључио је Јовановић.