Нови ДСС Суботица: О немилим догађајима са мигрантима се „јавно ћути“

05. јул 2022.
Нови ДСС Суботица: О немилим догађајима са мигрантима се „јавно ћути“

„Већ дужи временски период сведоци смо немилих догађаја у граду од стране миграната. Пресретања, узнемиравња, улазака у приватне поседе, разне крађе и све до међусобног оружаног сукоба самих мигрантских група“, упозоравају у Градском одбору Нове Демократске странке Србије у Суботици.

Ова странка је оштро осудила недавни инцидент који се догодио од стране наоуражене групе миграната у насељу Макова Седмица и ремећења безбедности грађана Суботице.

Упозоравају на ову учесталу појаву о којој се, како наводе, „јавно ћути“.

„Тиче се сигурности и безбедности грађана у граду и у непосредној близини центра, у коме се врше услуге приватног смештаја великим групама миграната који ту проводе и по неколико месеци, уз надокнаду у страној валути и на црно“, напомињу.

У Новом ДСС-у подсећају да су суботичка власт и надлежне институције упознате са овим појавама, али да „сви из само себи познатих разлога – ћуте!“

Они су позвали градоначелника Суботице и надређене институције да на основу законских норми хитно реагују како би се избегле даље злоупотребе, како самих миграната тако и појединих грађана као саучесника.

„Уједно скрећемо пажњу и на потребу појачаног присуства обезбеђења у граду, периферији и у пограничном појасу“, наводе у Новом ДСС-у.