Благојевић: Заштитимо лице Београда

ДСС
05. јул 2022.
Благојевић: Заштитимо лице Београда

Рушењем хотела „Дом“, који се налази у улици Краља Милутина у Београду, садашња власт је потврдила оно на шта је Нови ДСС већ указивао, а то је да без обзира на то што је актуелна власт на чело града поставила нове људе они ће и даље представљати само континуитет лоше политике која се спроводи у нашем главном граду већ годинама уназад

Рушењем једног оваковог здања, које потиче из 1929. године и које представља симбол и лице самога града, под изговором истека његове привремене заштите Завода за заштиту споменика културе, поставља се питање какав је то однос ове власти према културном и историјском наслеђу Београда и да ли је зарад инвеститора и крупног капитала спремна да целокупан урбанизам подреди њима а не интересима свих грађана.

Апелујемо на власт да спречи урбанистичко девастирање Београда и да се посвети очувању његових амбијенталних целина. Такође, неопходно је и да се преиспита и продужи привремена заштита свим споменицима културе, којима је она при истеку, како би на тај начин спречили да се ситуација као што је ова понови.

Нови ДСС инфо

5.7.2022.