Милош Јовановић: Оштро осуђејемо упад РОСУ у Штрпце

Нови ДСС
07. јул 2022.
Милош Јовановић: Оштро осуђејемо упад РОСУ у Штрпце

Упад припадника РОСУ јутрос у Штрпце показује да је реч о још једном недопустивом застрашивању Срба у Сиринићкој жупи, изузетно важној српској енклави на Косову и Метохији и стога најоштрије осуђујемо овај нови чин насиља.

Међутим, целокупно понашање Аљбина Куртија и Албанаца, попут недавне одлуке у вези са таблицама показује да се од 2008. године води погубна косовска политика од стране Београда, којом се постепено давао легитимитет сецесији и сецесионистичким институцијама.

О томе најбоље сведочи и скорашње обраћање Аљбина Куртија на српском језику када говори о потреби да се уведе ред и легалност на целој територији наше јужне покрајине, чиме се потпуно обрнула реалност, а она гласи да су Аљбин Курти и све сецесионистичке институције нелегалне, а не српске таблице на целом Космету.

Због свега тога је крајње време да се суштински промени косовска политика српске Владе и да се не чине више никакви уступци, као и да се коначно извуку закључци из више пута поновљених тврдњи европских званичника о томе шта су услови за улазак Србије у ЕУ и да се сходно томе ревидира и европска политика Београда.

 

Инфо Нови ДСС

7.7.2022.