Јовановић и Михаиловић: Коалиција НАДА неће бити део будуће владе

ДСС
18. јул 2022.
Јовановић и Михаиловић: Коалиција НАДА неће бити део будуће владе

Коалиција НАДА неће бити део будуће Владе, нити је било разговора о томе на данашњим консултацијама код председника Србије Алекдандра Вучића, изјавили су њени лидери Милош Јовановић и Војислав Михаиловић.

Јовановић је новинарима рекао да је јасно да напредњаци и социјалисти имају већину, а зна се и ко ће бити опозиција и да су консултације биле само формалност, да је разговор с Вучићем био куртоазан.

Он је истакао да му смета што Србија нема јасан правац и визију, као и да је нејасно шта је циљ ове куповине времена и балансирања између Запада и Русије.

„Не видим да смо добру и темељну ствар урадили кад је у питању наша спољнополитичка позиције, које у суштини и нема. Мора се сарађивати са Европском унијом, али та сарадња не повлачи нужно са собом и чланство. Чини ми се да понекад идемо као гуске у магли“, оценио је Јовановић.

Михаиловић је поручио да ће НАДА бити опозиција која ће критиковати све што не буде и што није државотворно, али да ће подржавати све што је у државном и националном интересу.

Он је поручио да ће НАДА бити против увођења било какве врсте санкција Русији.