Младеново нема воду за пиће ни вртић, али има много деце

ДСС Бачка Паланка
27. јул 2022.
Младеново нема воду за пиће ни вртић, али има много деце

Младеново је лепо село у Јужнобачком округу, у општини Бачка Паланка. У њему живе добри и вредни, гостопримвљиви људи. За разлику од многих српских села, Младеново се дичи високим наталитетом. Препуно је младих брачних парова и деце. Милина их је погледати. Међутим, то и такво Младеново, зачудо – нема вртић. Када млади родитељи оду на посао или да обрађују своје оранице, појављује се огроман, скоро нерешив проблем, чувања дечице. Политичари вечито говоре о томе да је село извор живота, да нам је високо у приоритетима развоја и да се тамошњим младима морају обезбедити услови за квалитетан живот како се не би исељавали у градове.

Но, када дође до реализације обећања политичари се изгубе, а проблеме остављају мештанима.

Зато позивамо општинску власт да што пре реши питање вртића у Младенову. Ако су нам већ пуна уста села и наталитета, онда дајмо прилику, коју заслужују људима из Младенова, раније Букина, да раде и развијају се. Изградњом вртића у овом селу, био би решен проблем запослених младих родитеља, а такође би се отворила нова радна места за стручно особље нужно у оваквим установама.

Нажалост, непостојање вртића није једина мука с којом се Младеновљани рву. Наиме, постоји велики проблем са водом из водовода, која није за пиће, због чега су мештани приморани да купују воду.

Надаље, нерешено је и питање фискултурне сале, за чије отварање, по речима мештана, крајњи рок беше јун 2021.

Од тог обећања прошло је годину дана!

Наша порука је да су млади будућност Младенова, Бачке Паланке, као и целе Србије и зато треба да их подржимо.

У намери да се лично упозна са ситуацијом на терену, председник Општинског одбора Нове ДСС, Горан Медан, посетио је Младеново на позив његових житеља.

Он позива медије, активисте на друштвеним мрежама и све људе добре воље да помогну Младеновљанима да своје проблеме реше.