Отказати одржавање „Еуропрајда“ у Београду

НАДА
15. август 2022.
Отказати одржавање „Еуропрајда“ у Београду

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана тражи од Владе Србије да откаже одржавање тзв. "Еуропрајда" у Београду, најављеног за половину септембра.

„Тражимо отказивање тзв.Еуропрајда у Београду јер нико нема право, нарочито мањина, да агресивно промовише и намеће своје вредности већини. Циљ ЛГБТ популације и оних који их подржавају је поновни покушај да се на дневни ред стави Закон о истополним браковима, против кога ћемо се врло одлучно борити у Скупштини, бранећи Устав Србије” – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Царевина Јапан је одлуком Уставног суда забранила истополне бракове, а све више земаља иде тим путем. Одржавање Еуропрајда у нашој престоници била би велика срамота за наш народ и државу. Од када се код нас одржавају тзв. Параде поноса, оне су служиле за вређање државе, њених симбола, као и националних и верских осећања већине нашег народа, а не за промовисање различитости. Такође, сведоци смо хистерије и кампање која се води против Српске православне цркве, само због њеног противљења промовисању неморала, блуда и свега другог што угрожава традиционалну српску породицу. Све док је то тако, противићемо се сваком таквом догађају“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

15.08.2022.

Информативна служба НАДА