Др Милош Јовановић председник одбора за Одбрану и унутрашње послове 

31. август 2022.
Др Милош Јовановић председник одбора за Одбрану и унутрашње послове 

Шеф посланичке групе НАДА- НОВИ ДСС- ПОКС и председник Новог ДСС-а, др Милош Јовановић изабран је на данашњој седници за председника скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове. 

Јовановић је изјавио да му је част што је на челу оваквог одбора и захвалио се владајућој већини која је имала слуха да пружи опозиционим странкама вођење одређених скупштинских одбора. 

“Овакав потез власти може да буде пример добре праксе односа и комуникације између власти и опозиције, а одбор којим ћу ја руководити ми је изузетно близак”, изјавио је Јовановић. 

Он је оценио да је Одбор за одбрану и унутрашње послове „сам по себи важан, и да је, нажалост, у нашој земљи, с обзиром на геополитичку ситуацију у којој се налазимо, добио још више на значају“.

Јовановић је поручио и да ће иницирати заједничку седницу Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора са КиМ.

“Мислим да је то примерено с обзиром на ситуацију коју имамо и коју ћемо имати за два месеца ако не дође до компромиса у вези са регистарским таблицама, али ја не видим како може доћи до компромиса с обзиром на нашу позицију и позицију сецесиониста у Приштини”, закључио је лидер Новог ДСС.