Несташица млека последица лоше политике

05. септембар 2022.
Несташица млека последица лоше политике

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана тражи од министарства пољопривреде да реши проблем несташице млека у Србији и обезбеди стабилност у снабдевању животним намирницама.

„Проблем са несташицом млека није од јуче, али надлежни нису довољно пажљиво слушали наше фармере. Годинама упозоравају на чињеницу да им производња није рентабилна, али надлежни се нису системски бавили тим проблемом, већ су тражили ад хок решења, кад их протести пољопривредника на то натерају“ – изјавио је народни посланик и потпредседник Новог ДСС, Зоран Сандић.

"Сточни фонд у Србији рапидно опада из године у годину и неопходно је доношење мера за поспешивање сточарства. Тражимо повећање субвенција сточарима, повлашћене цене услуга ветеринарских служби, давање повољних паритета за млеко и месо у замену за кукуруз из робних резерви, као хитне мере за помоћ овој грани привреде и решавање проблема са несташицом млека"- изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.