НАДА: Да живи сећање на команданта одбране Кошара генерала Вељка Раденовића

29. септембар 2022.
НАДА: Да живи сећање на команданта одбране Кошара генерала Вељка Раденовића

Делегација Српске коалиције НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС, предвођена народним послаником Љубинком Ђурковићем, посетила је данас Крушевац и одала пошту генералу полиције Вељку Раденовићу, који је преминуо на данашњи дан пре десет година.


У свом говору Ђурковић, који је био и командант одбране Кошара, подсетио је да се генерал Раденовић прославио као командант специјалних јединица полиције, ослобођењем Ораховца јула 1998. године, када су албански терористи држали Србе ораховчане као таоце.

"Српски народ не сме да заборави јунаке какав је био генерал Раденовић, захваљујући коме је спасено стотине живота од терористичких напада албанских сецесиониста на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године. Иако сахрањен без државних почасти, ми смо овде да ту неправду ублажимо и да не дозволимо да падне у заборав. Држава мора да мења однос према својим јунацима, ратним ветеранима и да покаже садашњим генерацијама и онима који долазе да је одбрана отаџбине у тренуцима најтежих времена, света дужност", изјавио је народни посланик, потпредседник ПОКС, Љубинко Ђурковић.