Спречити рушење објекта "Аркаде" у Буковичкој бањи

30. септембар 2022.
Спречити рушење објекта "Аркаде" у Буковичкој бањи

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана најоштрије осуђује најаву рушења објекта комплекса "Аркаде" у Буковичкој бањи и позива своје присталице да се одазову протесту због одлуке да се уништи овај објекат који је под заштитом државе од 1989. године.

„Уколико се дозволи рушење објекта који је представља културно-историјско наслеђе и под заштитом је државе, чим се појави интерес приватних инвеститора, онда је то јасан сигнал грађанима да нема правне сигурности у нашој земљи. Обавеза државе је да штити и чува наше културно-историјско благо, а не да жмури и тако подстиче његово уништавање" – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Уништавање архитектонског драгуља из 1938. године и базена Александра I Карађорђевића показује однос власти, не само према нашој историји и културном добру, већ и према будућим генерацијама којима се оставља у наслеђе.Чак ни комунистички режим након Другог светског рата није се усудио да овако олако дозволи рушење овог прелепог објекта“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалције НАДА, Војислав Михаиловић.

 

30.09.2022.

Информативна служба НАДА