Марко Сарић - Режим поставља нестручан кадар

30. септембар 2022.
Марко Сарић - Режим поставља нестручан кадар

Одборници Скупштине града Београда усвојили су одлуку о оснивању јавног комуналног предузећа за наплату, логистику и руковођење јавним превозом путника у главном граду - ЈКП „Наплата превозне услуге Београд”

Та одлука је, како је речено, донета у циљу ефикасније организације продаје карата и наплате услуга превоза, као и контроле возних исправа у јавном линијском превозу у Београду.

Делатности новог предузећа су организовање и обављање наплате услуге превоза, израда нацрта законских и подзаконских аката у вези са наплатом те услуге, израда предлога за развој и унапређење Система за наплату карата и управљање возилима и унапређење услуга везаних за кориснике јавног превоза путника на територији Београда.

У Београду ће бити основано јавно комунално предузеће за управљање парковима на десет градских општина и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу и унапређење, а зваће се „Београд парк”, одлучено јена седници Скупштине града Београда.

Одборничка група НАДА- Нови ДСС- ПОКС гласала је против овог предлога сматрајући да се оснивањем оваквих предузећа ствара простор за новим ухлебљењем партијских кадрова.

"ГСП је функционисао у финансијском смислу као губиташ и за то одговорност увек сноси власт. Добро је што видимо намере градоначелника да те проблеме реши. Ми немамо информације ни колики ће бити пенали за раскидање уговора, колико ће нас то коштати, фале нам многе информације", изјавио је шеф одборничке групе, Марко Сарић.

Цело излагање у вези са оснивањем јавних предузећа у Београду можете погледати на следећој адреси: