Јовановић: Када би увели санкције Русији инвеститори би побегли из наше земље

Милош Јовановић
17. октобар 2022.
Јовановић: Када би увели санкције Русији инвеститори би побегли из наше земље

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да би инвеститори побегли из наше земље када би Србија увела санкције Руској федерацији и да би то директно утицало на спуштање стандарда грађана у Србији.

 

Јовановић је гостујући у Утиску недеље рекао да је капитал највећа кукавица и да би инвеститори побегли из Србије ако би се увеле санкције Русији.

 

„Капитал бежи оног тренутка када схвати да не може да се увећава. И зато сад имамо затварање фабрика у Немачкој и Француској. Енергенти су поскупели. Свака производња тражи потрошњу струје и гаса. У Немачкој је седам пута поскупео гас, неке фирме су отишле под стечај. Први пут се у Немачкој говори о делокализацијама па чак и о деиндустријализацији“, оценио је лидер Новог ДСС-а.

 

Према његовим речима Србија у актуелном рату Запада против Русије “не сме да се сврстава уз Запад”, и не сме да уводи санкције Руској федерацији.

 

“Србија не сме после шест месеци да мења визију и промени став о неувођењу санкција, јер се након шест месеци ништа није квалитативно променило. Ми треба да гледамо свој интерес, и да се у рату Запада против Русије, који је испровоциран од стране Запада, не сврставамо уз Запад“, нагласио је председник Новог ДСС-а.

 

„Уведите санкције Русији и сигурно губите њихову подршку у Савету безбедности Уједињених нација. Бићете за пар година геноцидан народ јер ће резолуција о такозваном геноциду у Сребреници бити усвојена у некој будућности, до сада је она спречена руским ветом. Губите Републику Српску, губите Косово и Метохију“, исакао је лидер Нове Демократске странке Србије.

 

Јовановић је навео да се већ 20 година ствари сагледавају са гледишта да ЕУ нема алтернативу, што је погрешно.

 

„Каснимо 30 година, Европска унија одавно није место просперитета као када су државе улазиле у њу 80-их година. ЕУ