Када ће се обновити железнички  путнички саобраћај на релацији Шид – Нови Сад – Шид?

20. октобар 2022.
Када ће се обновити железнички  путнички саобраћај на релацији Шид – Нови Сад – Шид?

Многобројни грађани Шида својим потписима су подржали иницијативу и петицију Покрет омладина Шид који траже успостављање путничког саобраћаја на релацији Шид – Нови Сад –Шид.

Нови ДСС подржава иницијативу и пита како је пре недељу дана успостављен путнички саобраћај на релацији Шид –Београд, а са Новим Садом не? Ова веза са Новим Садом би представљала директну везу за више од двеста хиљада грађана који би из Шида, Сремске Митровице, Руме, Шапца,Лознице, могли допутовати у Нови Сад и у великој мери олакшали одласке у Нови Сад. Да ли ови грађани морају да чекају сваки петак да би им актуелна власт саопштила нове цене горива да би погледали у свој новчаник и запитали се могу ли своју децу послати аутобусом у Нови Сад.  Имајући у виду да постоји само друмски саобраћај, који у јеку енергетске кризе није стабилан по питању цена, укидање попуста на карту за студенте, стога све више људи показују заинтересованост за железнички саобраћај односно за путничке возове.

Нови ДСС се залаже за децентрализацију и тиме жели да скрене пазњу на конекцију људи из сремског округа и Новог Сада. Нови ДСС позива надлежно министарство за да омогући повезивање грађана Шида, Руме, Сремске Митровице, Шапца, Лознице са Новим Садом.

Потпредседник Извршног одбора Новог ДСС

Лазар Радовановић