Јовановић: Експозе Ане Брнабић нема никакву политичку визију

26. октобар 2022.
Јовановић: Експозе Ане Брнабић нема никакву политичку визију

Шеф Посланичке групе коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је вечерас да посланици те коалиције неће гласати за избор Владе Србије јер експозеу мандатарке Ане Брнабић недостаје суштина, а то је да нема никакве политичке визије.

Политичке визије нема, јер смо као народ изгубили сваку националну амбицију. Као Срби смо заборавили славну прошлост, да смо велики, стари европски народ, рекао је Јовановић у расправи о формирању Владе Србије.

Поред питања Косова и Метохије, када се утемељимо идентитетски, онда можемо разговарати о питању европских интеграција, од којих нема ништа, нити ће бити, рекао је Јовановић.

Када се утемељимо идентитетски, рекао је Јовановић, биће лако одговорити и на ова данашња геополитичка питања.

Санкције Русији – не, не и не. Србија није ни Исток, ни Запад. Увек је била Исток Западу и Запад Истоку и увести санкције Русији било би први пут у нашој историји да се сврстамо на Запад, што је противно нашим националним интересима, поручио је Јовановић.

Јовановић је указао да је Брнабић реформе у владавини права илустровала уставним изменама у области правосуђа и причом о хапшењу криминалне групе Вељка Беливука.

Беливукова група, пажљив сам у томе, била је барем делом везана за државне структуре или део државних структура и једна таква афера би у било којој држави изазвала пад владе, рекао је Јовановић говорећи о повезаности државне секретарке у МУП Србије с тим криминалним кланом.

Неке ствари нисте поменули а услов су за сваку реформу, а то је партијска држава, односно прекомерни утицај странака на цео живот земље. Ниједна странка није имала овакву и оволику моћ и то је системска грешка, рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да коалиција НАДА очекује од Ивице Дачића да ће на функцији министра спољних послова наставити рад на повлачењу признања сецесије Косова, а од будуће министарке здравље Данице Грујичић да њена енергија донесе резултате у систему здравства.