Хитно да се донесу конкретне мере за смањење загађености у Београду

НАДА
05. новембар 2022.
Хитно да се донесу конкретне мере за смањење загађености у Београду

Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС апелује на власти у Беораду да због велике загађености и вишедневне позиције најзагађенијих градова на свету, донесе конкретне мере за смањење загађености.

„Наша престоница са и до двадесет пута мањим бројем становника је стала раме уз раме са градовима попут Шангаха, Делхија, Даке, у неславној статистици и здравственом нивоу квалитета живота“, изјавио је одборник у Скупштини града Београда, Филип Благојевић.

Он је изјавио да је одборничка група НАДА- Нови ДСС- ПОКС уручила златну медаљу и пехар градоначелнику Београда, Александру Шапићу за прво место на листи најтрофејнијих градова, правећи симболично паралелу са спортским достигнућима које је градоначелник остварио у каријери.

„Градске власти су у претходних неколико година учиниле апсолутно ништа како би смањиле ниво загађености, што се види и осети чињенично на улицама главног града. Ми апелујемо да се озбиљније посвете решавању овог проблема са посебним фокусом на замену индивидуалних ложишта и подизањем њихове енергетске ефикасности“, изјавио је Благојевић.

Он је додао да ће се на тај начин заштитити домаћинства како од унутрашњег, тако и од спољашњег загађења, док ће се уједно побољшати и енергетска ситуација у времену кризе.