Питање КиМ би требало да уједини домаћу политичку сцену и српски народ

14. новембар 2022.
Питање КиМ би требало да уједини домаћу политичку сцену и српски народ

Председник Новог ДСС-а и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је да би питање Косова и Метохије требало да уједини домаћу политичку сцену и српски народ у целини, али да се то још није догодило.

Јовановић је за Политику оценио да смо ми „још увек, због несрећних и поразних експеримената и двадесетог века – Југославије и комунизма – једно идеолошки дезоријентисано друштво с располућеном и недораслом елитом“.

„И зато је рад на историјском помирењу и идентитетском утемељењу један од најважнијих, темељних приоритета. Али, и независно од тога питање КиМ би морало да нас уједини, јер би свака предаја наше јужне покрајине представљала самоубиство Србије“, истакао је председник Нове Демократске странке Србије.

Према његовим речима, било који вид предаје представљао би негацију српског националног бића као и српске историје и културе.

„Предајом КиМ нужно би се наставио процес дезинтеграције српског простора, који би се продужио укидањем Републике Српске, а затим и даљим растакањем садашње централне Србије“, додао је један од лидера коалиције НАДА.

Јовановић је закључио да смо зато осуђени на борбу за нашу јужну покрајину, и то колико год она буде трајала, с коначним циљем њене поступне, али коначне реинтеграције.