Марсенић: Нови ДСС за војну и политичку неутралност Србије

18. новембар 2022.
Марсенић: Нови ДСС за војну и политичку неутралност Србије

Потпредседник Новог ДСС-а и народни посланик, Предраг Марсенић изјавио је да се та странка залаже за војну и политичку неутралност Србије.

Он је гостујући на телевизији Нова С рекао да у Европској унији данас постоје двоструки аршини по питању суверенитета и територијалног интегритета држава, и да оно што данас Брисел каже да брани у Украјини, 1999. године је био за цепање Србије и њене територије.

Он се осврнуио и на то што је председник Србије Александар Вучић недавно примио саветника чеченског лидера Рамзана Кадирова у Београду.

“Не видим проблем што је Вучић примио представнике Чеченије, која је део Руске федерације, и што је направљена слика са гуњом и шубаром. Мислим да је то сасвим у реду“, додао је Марсенић.

Потпредседник Нове Демократске странке Србије је оценио да су критике које су због тога дошле из ЕУ пример „самозаљубљеног елитизма који је присутан у ЕУ и на Западу“.

„Сетимо се Борељове изјаве о башти и џунгли. Они су постали убеђени да они јесу бољи део света. Ми треба да сарађујемо са свима и да људе гледамо људе као једнаке“, истакао је Марсенић.

Нови ДСС инфо                        18.11.2022.