Резултати пописа поражавајући

НАДА
22. децембар 2022.
Резултати пописа поражавајући

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС тражи од Владе Србије да због забрињавајућих података о смањењу броја становника наше земље добијених из пописа становништва, донесе хитне додатне мере за повећање наталитета и заустављање даљег осипања народа.

Национално демократска алтернатива (НАДА) сматра поражавајућим податке да се број становника Србије смањио за 500.000 или готово 7 процената у односу на претходни попис. Оправдана је бојазан да нам прети физички нестанак за неколико векова уколико се нешто суштински по том питању не предузме.

Неопходно је озбиљније вођење популационе политике и адекватнија подршка и бољи положај у друштву за труднице, породиље и породице са више деце.

НАДА (Нови ДСС, ПОКС) предлаже мађарски модел подршке родитељству према коме би држава обезбедила младим брачним паровима бескаматне кредите од 30.000 евра, са тим да би им се за свако рођено дете отписала трећина дуга, као и друге погодности и олакшице.

Очигледно је да досадашњи покушаји подстицаја наталитета нису дали жељене резултате и да се популациона политика мора мењати и значајно унапредити.