Забрана преласка административне линије за патријарха увреда свим Србима. Подизање борбене готовости примерена одлука ситуацији на КиМ

27. децембар 2022.
Забрана преласка административне линије за патријарха увреда свим Србима.  Подизање борбене готовости примерена одлука ситуацији на КиМ

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС сматра забрану српском патријарху да посети Пећку патријаршију срачунатом увредом и провокацијом за цели српски народ.

"Срамна одлука сецесиониста са Косова и Метохије, заслужује не само осуду, него и конкретну, брзу и ефикасну реакцију државе Србије. Подизање борбене готовости свих снага МУП је примерена одлукa у складу са ситуацијом у јужној српској покрајини. Политика попуштања, узмицања и сталних уступака према западу која се води већ више од деценије доживела је потпуни фијаско. Крајње је време за прoмену те политике, да Србија покаже да има кичму и буде поштована и од пријатеља, али и непријатеља" - изјавио је председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

"Забрана кретања и посете српског патријарха своје лавре у Пећкој патријаршији је незапамћен антицивилизавијски чин у српској историји и СПЦ, још од доба турске и нацистичке окупације и комунизма.

Ова забрана српском патријарху је својеврсна метафора свог ужаса, тираније и дивљачког понашања сецесиониста према српском народу и нашег страдања на Косову и Метохији, коју цели свет сада може врло јасно да види. Зато тражимо најоштрију реакцију државе, друштва, политичких странака, СПЦ и појединаца, јер ово мора све да нас уједини. Увек када су Срби били јединствени, побеђивали су. Тако ће бити сада" - изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.